A múlt héten ünnepeltük a body art csoportunk egy éves szülinapját.
Egy jó hangulatú óra után tereferéltünk a lányokkal, előkerültek a sütemények is.
Elvégre már le is dolgoztuk előre, ugye?
Egyik sporttársnőnk kuglóformából varázsolt elő sütemény. Isteni finom volt.
Persze, hogy a recept után érdeklődtünk. Olyan végtelenül egyszerű, hogy el sem hittem, így aztán kipróbáltam.
Átalakítottam IR kompatibilissé. Tökéletes edzés utánra, vagy tízóraira, uzsonnára.
Íme:
- 3 közepes almát meghámoztam, lereszeltem.
- Megszórtam 3 csapott evőkanál Dia-Wellness 1:4 cukorpótlóval, hogy egy kis levet eresszen.
- Hozzáreszeltem egy kis citromhéjat.
- Után összekevertem 250 g liszttel, amibe 1/2 zacskó sütőport tettem és 2 egész tojással.
A lisztek aránya:
150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
50 g zablisz
50 g CH minusz (85%) liszkeverék
1 csapott teáskanálnyi DW enzim - Ehhez a keverékhez tettem 50 g mazsolát, 50 g diót és őrölt fahéjat. A belevalók szabadon variálhatók, elhagyhatók. Én kókuszreszelékkel fogom még kipróbálni, esetleg étcsoki darabokkal.
- 180°C előmelegített sütőben, sütöttem 25 percig
Én hosszúkás sütőformában készítettem, de lehet őzgerinc, vagy kuglóf forma is.
Számolás:
Megnevezés | kcal (100 g) | Szénhidrát (100 g) | Fogyasztani kívánt mennyiség grammban | Szénhidrát mennyiség grammban | Kalória: | |
3 db özepes alma | alma, friss » | 31 | 7 | 400 | 28 | 124 |
liszt | búzaliszt, teljes kiőrlésű » | 351 | 71 | 150 | 107 | 527 |
zabliszt » | 404 | 66 | 50 | 33 | 202 | |
CH mínusz 85% lisz | 338 | 11,7 | 50 | 6 | 169 | |
ízetők | dió » | 654 | 11 | 50 | 6 | 327 |
mazsola » | 296 | 78 | 50 | 39 | 148 | |
1/2 csomag sütőpor | sütőpor » | 97 | 47 | 6 | 3 | 6 |
2 db tojás | tojás, nyers » | 143 | 1 | 120 | 1 | 172 |
Öszesen: | 222 | 1674 | ||||
100 g kész süteményben: | 27 | 207 | ||||
Egy szelet kb. 35 g : | 10 | 72 |