Futhatnékom, avagy a második pillérem

Hosszú Evezés - Vogalonga

2016. február 17. 19:18 - BDori

vogalonga_01.jpg

1974-ben amatőr és profi velencei evezősök versenyt szerveztek Burano szigetének megkerülésére. A versenyen bármilyen evezős csónak elindulhat.

Az evezős felvonulás célj a Velencét veszélyeztető motoros hajók használata elleni tiltakozás volt, amelyek kárt tesznek a történelmi városban. Ez volt a „Hosszú Evezés”, a Vogalonga.  A demonstrációhoz évről évre többen csatlakoztak, így néhány év múlva már több volt a külföldi résztevő, mint az olasz. A tengeren, a lagúnákon és a szigetek közötti biztosított evezés lehetősége annyira vonzó, hogy a Vogalonga hamarosan Európa vízi népeinek evezős ünnepévé alakult át, melyen részt vett a város összes evezős társasága, mára pedig a világ minden részéről Velencébe özönlenek a vizek szerelmesei, hogy részt vegyenek a „Hosszú evezésen”. Korábban soha nem volt ilyen nyitott, tömeges lehetőség arra, hogy a lagúnákon szabadon evezgetve vízről gyönyörködjön az elszánt turista Velencében. A résztvevők száma évről évre nő, a világ minden tájáról érkeznek evezősök saját hajóikkal, így  kerülnek sárkányok Velencébe.

vogalonga.jpg

Idén már 42. alakalommal kerül megrendezésre a Vogalonga, május 15-én, Pünkösdkor.

gps_vogalonga.jpg

Szeretem Velencét, a maga kissé decens stílusával. Jártam már ott júliusban, szeptemberben, decemberben... Éppen ideje egy tavaszi látogatás. Pont jókor lesz ez a Vogalonga. Ugye, ugye?

 

Forrás: kenuklub.wordpress.com, wikipedia.org, youtube

 Képek forrása: vizitura.net, cadeifuseri.it, campngrialto.com,sloeproeien.info

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futhatnekom.blog.hu/api/trackback/id/tr448395386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása