Futhatnékom, avagy a második pillérem

Kuglóf Bátran, avagy a Mikulás új élete

2015. március 07. 15:00 - BDori

A gyermekeim nem arról híresek, hogy falják a csokit. Nem is tudom, én mikor vettem utoljára nekik. Ha esznek, akkor is az étcsokit.

Így aztán a csokiünnepek után mindig marad egy egész rakatnyi csokimikulás, csokinyuszi.

cam05810.jpgMost a csokimikulások áldozták fel magukat.

Olyasmit szerettem volna, amit összekeverek, sütök és kész.

Végül nem én kevertem, hanem a kenyérsütőgép.

Amint azt, már olvashattátok május végén az Urban Challenge csapatával indulunk az Ultrabalaton futóversenyen. Nem csak úgy futunk, hanem Élménykülönítményként futásunkkal a Bátor Tábor munkáját támogatjuk, adományokat gyűjtünk, hogy minél több kisgyerek juthasson el a bátor táborba és legyen része olyan élményekben, amiben egészséges társainak. Nemrég írtam egy bejegyzést, arról miről is szól a Bátor Tábor Élménykülönítményeként futni. Itt olvashatod: Keserédes

 

Arra szeretnélek kérni, ha elolvasod ennek a sütinek a receptjét, és tetszik is - biztosítalak, hogy finom nagyon! - , akkor támogass bennünket. Hidd el, sok kicsi, sokra megy. 1000-2000 forintnyi adományod biztosan jó célt szolgál, a beteg gyerekek arcára mosolyt csal, reményt és hitet ad.Az adományodat ezen a linken keresztül juttathatod célba: http://www.elmenykulonitmeny.hu/banki.dora

 

cam05844.jpg

 

Íme a recept.

Csokidarabos, zabos kuglóf a Bátraknak

 Hozzávalók:

A lisztek természetesen szabadon variálhatóak.

  • 2,5 dl tej
  • 2 dl víz
  • 10 dkg margarin olvasztva
  • 1 zacskó szárított élesztő (én a Dr Oetkert használom)
  • citromhéj
  • vanília aroma
  • csipet só
  • édesítés ízlés szerint: én a szokásos DW Negyedannyi ugyanannyi édesítőt használom

Belevalók: ízlés szerint lehet  mazsola, aszalt gyümölcs, kandírozott gyümölcs. Ebben most dió és csoki van. 

  • 70 g dió
  • 160 g csoki

 

A tejet, a vizet, a csipet sót, az olvasztott margarint, a vaníliás cukrot és az édesítőt a kenyérsütőgépbe teszem. Utána jöhetnek a lisztek, majd a tetejére az élesztő. A dagasztó-kelesztő programmal kelt tésztát készítek. Amibe a végén belekerül a dió és a csokidarabok.

Kivajazott, lisztezett kuglóf formába  tettem. Még egyszer kelesztettem 20 percig. Ezalatt a sütő előmelegedett 180°C-ra és ott sütöttem 25 percig.

 

cam05839.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

cam05840.jpg

Jó étvágyat!

Melegen még a csokidarabok is olvadoznak benne!

Ugye megérdemlik a Bátrak is!

 

 

 

 

 

 

Számolás:

  kcal (100 g) Szénhidrát (100 g) Fogyasztani kívánt mennyiség grammban Szénhidrát mennyiség grammban Kalória:
CH mínusz 85% lisz 338 11,7 140 16,38 473,2
Zabpehelyliszt 398 71,3 140 99,82 557,2
búzaliszt, teljes kiőrlésű » 351 71 140 99,4 491,4
tehéntej, 2,8% » 62 5 200 10 124
élesztő, szárított » 295 38 7 2,66 20,65
vaníliás cukor » 373 99 8 7,92 29,84
tejcsokoládé » 518 63 160 100,8 828,8
dió » 654 11 70 7,7 457,8
Összesen: 1000 g 345 2983
100 g kész süteményben 34 298
1 szelet kb. 50 g süteményben 17 149

 

  ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

ub_logo1_1.png

 

BÁTRAN....

Ultrabalaton 2015, 2015. május 31.

elmenykul_1.jpg

Jótékony céllal állunk rajthoz a 2015. május 30-31-i Ultrabalatonon a súlyos beteg gyerekek élményterápiás táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor Alapítvány futócsapatának tagjaként. Az adománygyűjtési célunk 300 000 Forint.
Kérlek, segíts Te is az elérésében. Támogass bennünket. Hidd el, sok kicsi, sokra megy. 1000-2000 forintnyi adományod biztosan jó célt szolgál, a beteg gyerekek arcára mosolyt csal, reményt és hitet ad.

Az adományodat ezen a linken keresztül juttathatod célba: http://www.elmenykulonitmeny.hu/banki.dora

Fogadj örökbe egy kilométert a futásunkból! Támogasd csapatunkat!

 

Bátor Tábor Urban Challange Élménykülönítmény: http://www.elmenykulonitmeny.hu/banki.dora

toplogo_big_1.jpg

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futhatnekom.blog.hu/api/trackback/id/tr677248439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása