Futhatnékom, avagy a második pillérem

Az első lépések

2015. január 30. 22:42 - BDori

Hogy is kezdődött?

Gondoltam egyet és döntöttem. Itt van mellettünk egy kiserdő, szuper utakkal, én futni fogok. Ekkor 2011 őszén voltam 90 kg. Aztán lebeszéltek róla, hogy még ne, mert a túl nagy súllyal bajt csinálok. Elfogadtam, csináltam a diétát és nagyon lassan de fogytam. Készültem a futásra, azt terveztem 85 kg-nál elkezdem. Elmentem cipőt venni magamnak, nem akartam sokat költeni egyelőre, nem tudtam mi lesz belőle. Talán égi jel volt, hogy kiárusítás volt és azért a pénzért, amit rá akartam áldozni, két cipőt is vettem.

Várták, hogy teljesítsék kötelességüket…

2013_marcius-15.jpgVárhatták, mert leléptem a lépcsőn, a bokám kifordult, a szalagom nem szakadt, de úgy megnyúlt, hogy használhatatlanná vált. Próbáltam én pihentetni, két gyerek mellett, karácsonykor, elég nehezen ment. Sőt egyáltalán nem ment , így aztán a cipők a szekrényben és futás továbbra is várt és várt. Egészen 2012. március 15-ig, amikor ünnepélyesen elkezdtem.

 

Huhh, ha visszaemlékszem, hogy fél perc futás egy perc sétával kezdtem, és boldog voltam az első 5 percem után és madarat lehetett velem fogatni, amikor legelőször körbefutottam az erdőt 1,3 km-t megállás nélkül, 12 perc alatt. Akkori futásaimat menetfelszerelésben követtem el, mert bokámon a rögzítő, térdemen is, mert azt még évekkel ezelőtt törtem össze korcsolyázás közben és kétszer operálták már meg, a gerincemen is volt egy öv, mert azt összecsúszott csigolyáimat pedig örököltem Anyukámtól.

2012 októberében mertem először nyilvánosan futni, a SPAR Futófesztivál legkisebb 3,5 km-es távját.
Meghatározó élmény volt. Visszagondolva, talán a 7 km is ment volna már akkor, de biztonsági játékos voltam.

Közben beszereztem a megfelelő futócipőmet, amit azóta már le kellett cserélnem, és a jó cipőmnek köszönhetően letettem a segédeszközeimet is.
vivicitta.jpg2013 tavaszán már nagyot mertem és a 10 km-es Vivicittát futottam.
Ezeket a futásokat már a PCOS Alapítvány színeiben tettem meg, akikkel az inzulinrezosztencia miatt kerületem kapcsolatba. Azóta is rendszeresen futok a színeikben.

2013. október 13-án egyéves versenyzői létemet megünnepelendő, 12,3 km-t futottam a SPAR maratoni váltóban. 1378422_636728196367488_1217384764_n.jpg

 

 

 

 

 

 

Augusztusban belekóstoltam a triatlon világába is az Alapítvány jóvoltából, mert megcsináltam a Velencei Tavi Túratriatlont.
Persze akkor már nem bírtam magammal és a túrázás helyett nagyobbrészt, ahol a terepviszonyok engedték, futottam.

suhanj.jpgA Suhanj éjszakai futása eufórikus élmény volt, azért a BSI Futónagykövetének Németh Györgyinek és csapatának tartozom örök hálával.

A Nike Félmaratonra 2013 szeptemberében összehoztunk egy szuper csapatot. Életünk legjobbjait futottuk.

 

 

2014 áprilisában lefutottam életem első, de remélem nem utolsó félmaratonját.vivicittaerem.jpg

Májusban a Coca-Cola Női futáson 2+5+7 km volt a teljesített távom.

Még 2013 őszén, mertünk nagyot álmodni és 2014 májusában 10 fős csapattal körbefutottuk a Balatont az Ultrabalaton versenyen.

cam00217-2.jpg

 

 

 

 

 

 

Idén újra megkerüljük a nagy tavat, immáron jótékonysági futóként, a Bátor Tábor Élménykülönítményeként.

Na és persze egy al-csapatnyi PCOS Alapítvány különítménnyel.

Mert fuss és tegyél jót! Ennél szebb és jobb élmény kevés akad.

toplogo_big.jpg

 

Hogy a család mit szól hozzá? Gyerekek jönnek velem, átadtam nekik a sport, a mozgás szeretetét.

Azt hiszem határozottan kijelenthetem, hogy a futás az ismert előnyökön túl, fantasztikus hatással van az ember társas viszonyaira. Nagyon sok barátot szereztem általa.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futhatnekom.blog.hu/api/trackback/id/tr497125895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása